Owsianka na mleku kokosowym z karmelizowanym mango

0 (0 ocen)

  • 10 min

Pyszne i zdrowe śniadanko

  • 10 min

Składniki:

  • Owsianka (2-3 porcje):
    400ml mleka kokosowego
    1 łyżeczka cynamonu
    szczypta soli
    4 łyżki mleka krowiego (opcjonalnie)
    1 łyżka cukru trzcinowego (opcjonalnie)
    1 łyżka miodu
    odrobina masła
    płatki owsiane błyskawiczne

    Karmelizowane mango:
    mango, pokrojone w kostkę lub paski
    3 łyżki miodu
    1 łyżeczka masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Owsianka

Owsianka na mleku kokosowym z karmelizowanym mango - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owsianka: Do garnka wlewamy mleko kokosowe, mleko krowie (opcjonalnie), dodajemy cynamon. Wsypujemy płatki owsiane wedle uznania (ja dodaję około 3 łyżek, ponieważ nie lubię gęstej owsianki). Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze ok.3 -4 minuty. Zdejmujemy owsiankę z ognia, dodajemy miód i masło, przykrywamy i odstawiamy na bok.
  • 2. Karmelizowane mango: Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy miód. Gdy zacznie się karmelizować, wrzucamy mango i mieszamy około 4 minut. Ciepłą owsiankę mieszamy i przekładamy do miseczki. Podajemy z karmelizowanym mango i karmelem powstałym na patelni. Smacznego! :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mango Mleko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Tajska Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować