wypiekane musli owsiane

4.5 (190 ocen)

  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Przygotowanie tej wersji domowego musli zabiera jedynie 10 minut! A otrzymujemy przepyszny smak chrupiących płatków owsianych i bakalii bez zbędnych "polepszaczy" i aromatów.

  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 4 szkl. płatków owsianych
    • 4 łyżki syropu klonowego/miodu
    • 1/3 szkl. oleju
    • 3/4 łyżeczki soli
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Dodatki Śniadanie

Wypiekane musli owsiane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wyciągamy razem z blaszką i zostawiamy do ostygnięcia.
  • 2. Syrop lub miód mieszamy z olejem, aż powstanie gładka masa.
  • 3. Taką masę małymi porcjami wlewamy do płatków z solą i dokładnie mieszamy, aż się z nimi połączy.
  • 4. Mieszamy co najmniej 3-4 razy, aby musli równomiernie nabrało koloru.

Porady

Można dodać nasiona, orzechy, wiórki kokosowe, suszone owoce - wedle uznania! Świetnie smakuje z jogurtem ale też z mlekiem kokosowym albo sojowym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Granola Miód Musli Płatki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować