Owocowy jeż -- ty go zjesz, ty go zjesz!

4.5 (160 ocen)

  • 5 min

Owocki w takiej formie z pewnością przypadną do gustu Waszym milusińskim :)

  • 5 min

Składniki:

  • - gruszka

    - winogrona (ok. 20 szt.)

    - 2 goździki

    - 3 maliny

    - wykałaczki
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Desery Przystawki

Owocowy jeż -- ty go zjesz, ty go zjesz! - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • owocowy jeż 1. Odrywamy ogonek gruszki. Obieramy wąską część gruszki na wysokości ok 1/3 całej gruszki,obraną część gruszki skrapiamy sokiem z cytryny. Winogrona nabijamy na wykałaczkę i wkłuwamy w gruszkę na całej nieobranej części jeża, tak by wykałaczki wystawały z winogrona, tworząc tym samym igły jeża. Na niektóre igły(wykałaczki) nabijamy maliny. Z dwóch goździków tworzymy oczka jeżykowi. Oderwany ogonek skracamy i wbijamy na miejsce noska, jeśli gruszka nie miała ogonka, nosek można zastąpić czarną oliwką nabitą na wykałaczkę :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować