Owocowy deser z jagodami i porzeczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierwszą galaretkę truskawkową rozpuścić w 1 szklance gorącej wody. Po wystudzeniu zmiksować ze szklanką jogurtu. Wlać do tortownicy o dekoracyjnym dnie. Wrzucić porzeczki i jagody. Wstawić do lodówki. Następna warstwa cytrynowa: rozpuścić galaretkę w 1,5 szklanki wody. Wystudzić wlać do tortownicy, włożyć czereśnie bez pestek. Ostatnia warstwa pomarańczowa. Rozpuścić galaretkę w 1,5 szklanki wody, wrzucić jagody i porzeczki.
2.Na wierzchu ułożyć biszkopty okrągłe. To będzie dno deseru. Wstawić do lodówki. Na drugi dzień podgrzać delikatnie dno tortownicy, wyjąć deser. Na wierzchu udekorować czereśniami i gronkami porzeczek.
Komentarze