Owocowo-warzywna

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Wiśnie nadają jej niepowtarzalny smak.

Składniki:

  • ● 2 jabłka
    ● 30 dag wiśni
    ● 2 kalarepy
    ● 2 marchewki
    ● mały seler
    ● 4 ziemniaki
    ● pęczek szczypiorku
    ● sok z 1 cytryny
    ● 2 jajka
    ● sałata masłowa
    ● sól

Owocowo-warzywna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy i gotujemy.
    Studzimy i kroimy
    w kostkę. Jajka gotujemy
    na twardo, studzimy, obieramy
    i kroimy w plastry.
  • 2. Owoce myjemy, osuszamy.
    Z wiśni usuwamy
    pestki, miąższ wykładamy na sitko. Z jabłek usuwamy
    gniazda nasienne, miąższ
    ścieramy na tarce o dużych
    oczkach.
  • 3. Marchewki, kalarepy i selera
    obieramy, myjemy
    i ścieramy na tarce o dużych
    oczkach. Mieszamy z owocami
    (kilka wiśni odkładamy).
    Dodajemy ziemniaki
    i drobno pokrojony szczypiorek.
    Doprawiamy sokiem z
    cytryny i solą.
  • 4. Na talerzu układamy sałatę.
    Wykładamy sałatkę. Dekorujemy
    jajkami i wiśniami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2011

Komentarze

Podobne przepisy