Owocowo – szpinakowa sałatka

0 (0 ocen)

Sałatka idealna na letni lunch lub kolację.

Składniki:

  • Składniki:
    • Duża garść liści szpinaku,
    • 4 łyżki orzechów włoskich,
    • 2-3 łyżki rodzynek,
    • Łyżka płatków migdałowych,
    • 3/4 szklanki malin,
    • Około 100 g dobrze odciśniętego sera twarogowego,
    • 4-5 łyżek oliwa z oliwek,
    • Łyżka płaska miodu,
    • Sok z połowy cytryny

Owocowo – szpinakowa sałatka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Liście szpinaku siekamy na mniejsze części.
    Ser kroimy w kostkę.
    Migdały rumienimy na suchej patelni.

    Oliwę łączymy z miodem i sokiem.

    W przygotowanej misce łączymy szpinak z serem. Dokładamy rodzynki, orzechy, maliny. Delikatnie mieszamy. Polewamy oliwą z miodem i sokiem.
    Sałatkę podajemy posypaną migdałami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy