Owocowo-serranowo

0 (0 ocen)

  • 5 min

Hiszpańskie szynki długo dojrzewające to klasyka. Jamon Serrani i Jamon Iberico to czysta poezja . Postanowiłam poeksperymentować z nimi .Eksperymenty z kuchnią hiszpańską

  • 5 min

Składniki:

  • 4 połówki gruszek z syropu
    4 kawałki arbuza ze skórką
    8 plastrów ( cienkie - długie ) szynki wędzonej długo dojrzewającej ( jamon Serrano lub Jamon Iberico )
    4 małe łyżeczki ,, kawioru " zielonego a alg o smaku Waszabi
    kilka listków natki pietruszki

Owocowo-serranowo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gruszki odsączyć z syropu. Arbuz przyciąć na kształtne porcje .Szynkę zwinąć tak by utworzyła ,, różyczki " i ułożyć na gruszkach i arbuzie. Na lub obok szynki położyć po pół łyżeczki ,,kawioru" z alg. Udekorować natką pietruszki.
    Smak gruszek i arbuza doskonale harmonizuje się ze smakiem długo dojrzewających szynek . A dodatek smaku Wasabi tworzy bardzo ciekawą nutę smakową przełamując słodycz owoców.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy