Owocowe babeczki. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zimne masło posiekaj ostrym nożem z całymi jajkami. Dodaj przesianą mąkę, szczyptę soli oraz cukier kryształ. Z przygotowanych składników szybko zagnieć kruche ciasto, uformuj z niego kulę, owiń ją w folię spożywczą i odłóż na minimum 30 minut do lodówki.
2.Schłodzone ciasto rozwałkuj.
3.Szklanką odpowiedniej wielkości wykrawaj krążki ...
4....i wylepiaj spód i boki każdej foremki. Dno każdej babeczki przykryj krążkiem pergaminu i obciąż suchym grochem. Piecz 12-15 minut w 180 stopniach. Lekko przestudź, a potem wyjmij z foremek. Usuń groch i pergamin.
5.Owoce umyj, osusz. Jeśli trzeba pokrój na kawałki.
6.Jogurt wymieszaj z cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Żelatynę namocz w kilku łyżkach zimnej wody. A po kilku minutach zalej kilkoma łyżkami gorącej wody. Mieszaj do rozpuszczenia, wystudź i wymieszaj z jogurtem.
7.Babeczki napełnij masą jogurtową....
8....i udekoruj owocami. Wstaw do lodówki do schłodzenia.
Komentarze