Owocowa zapiekanka

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Cały dzień pracuję, więc dania obiadowe zwykle gotuje mama, ale desery są moją specjalnością. Zapiekanka jest pyszna, często podaję ją moim znajomym.

Składniki:

  • ● 5 jabłek
    ● 1 op. ciasta francuskiego
    ● 2 budynie waniliowe z cukrem
    ● 4 łyżki cukru
    ● 5 g kwasku cytrynowego

Owocowa zapiekanka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obieramy, przekrawamy
    na pół i kilka minut gotujemy
    w wodzie z cukrem
    i kwaskiem cytrynowym.
  • 2. Formę do tarty wykładamy
    ciastem francuskim. Na nim
    układamy jabłka. Wylewamy
    budyń przygotowany według
    przepisu na opakowaniu
    i pieczemy około 20 minut
    w temperaturze 200 °C.

Porady

Jako formy do ciasta można użyć zwykłej tortownicy

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_06-2009

Komentarze

Podobne przepisy