Owocowa sałatka z grillowaną polentą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Osoloną wodę zagotować, zmniejszyć płomień, wsypywać porcjami kaszkę cały czas mieszając drewnianą łyżką,
podgrzewać mieszając 20 min, dodać w trakcie podgrzewania parmezan i oliwę z oliwek,
przełożyć polentę do niskiego naczynia i poczekać aż ostygnie,
następnie pokroić ją w małe prostokąty i obsmażyć na patelni grillowej,
2.cytrynę ułożyć miąższem w dół na patelni grillowej i smażyć kilka minut,
mango, ananas, liczi i pomarańczę obrać i pokroić na różne kawałki,
truskawki i winogron przekroić na pół,
3.owoce ułożyć na talerzach, na nich ułożyć polentę,
całość skropić sokiem z grillowanej cytryny, miodem i olejem sezamowym.
Komentarze