Owoce w czekoladzie

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Owocowe smakołyki w czekoladzie

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - pomarańcza: 2 sztuki
    - banan: 2 sztuki
    - czekolada biała: 1 opakowanie
    - czekolada ciemna: 1 opakowanie
    - wiórki kokosowe do posypania: 2 łyżki
    - cukierki do dekoracji: 2 łyżki

Owoce w czekoladzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomarańcze umyć, poprzekrajać na pół i później jeszcze na 3 części każdą połówkę. Banany obrać i przekroić każdego na 3 części. Czekolady rozpuścić osobno po 1 kolorze w kąpieli wodnej. Rozpuszczonymi czekoladami polewać owoce a następnie obsypywać wiórkami kokosowymi oraz cukierkami. Odstawić, aby czekolada stężała. Serwować po uprzednim schłodzeniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy