Owoce pod pierzynką i lodami

0 (0 ocen)

  • 45 min

Pyszne co nie co, zdjęcie tego nie odzwierciedla, ale naprawdę jest pyszne...

  • 45 min

Składniki:

  • - mieszkanka dowolnych owoców, tym razem wykorzystałam po 2 nektarynki, brzoskwinie i jabłka, melon, 6 śliwek, 30 dag malin, pół puszki ananasa, opakowanie suszonych daktyli
    - cynamon
    - 200g margaryny
    - 400g mąki
    - 400g cukru
    - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    - opakowanie lodów waniliowych

Owoce pod pierzynką i lodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce dokładnie myjemy i osuszamy, po czym kroimy w kostkę i przekładamy do głębokiego naczynia żaroodpornego. Dodajemy cynamon dokładnie mieszając. Margarynę rozpuszczamy i odstawiamy do schłodzenia. Następnie mąkę, cukier, proszek i margarynę łączymy ze sobą wyrabiając jednolite ciasto. Ciasto musi być zwięzłe. Następnie Odrywamy po kawału na owoce robiąc kruszonkę. Wstawiamy do piekarnika na ok. 30 min. o temp. 175 stopni. Po upieczeniu odstawiamy do delikatnego schłodzenia. Podajemy z gałką lodów. I gotowe :-)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy