Zapraszam na po prostu przepyszne ciastko a do tego przygotowane błyskawiczne. Zdrowe, lekkie i świetnie zaspokaja chęci na słodycze, serdecznie polecam:)
Składniki:
2 łyżki otrąb pszennych- 10 g
1 łyżka otrąb żytnich- 10 g
1 łyżeczka stevii
1 łyżeczka kakao
2 łyżki jogurtu naturalnego 0%- 50 g
1 jajko
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Przełożenie:
140 g serek homogenizowany naturalny 0%
60 g malin
1 łyżeczka stevii
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
Otrębowy przekładaniec z mikrofali z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Otręby przełożyć do blendera i zmielić.
2.Przesypać do miski, dodać stevię, kakao i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać
3.W drugiej miseczce wymieszać jajko z jogurtem.
4.Następnie mokre składniki przelać do sypkich i dokładnie wymieszać łyżką
5.Przelać do pojemniczka do podgrzewania dań, ustawić mikrofalę na maksymalną moc i piec 2,5-3 minut- zależy od sprzętu. Sprawdzać, aby ciacha nie przypalić. Wyjąć z mikrofali i ostudzić.
6.Do miseczki przełożyć serek. Dodać stevie i ekstrakt i dokładnie wymieszać.
7.Ciasto przekroić wzdłuż na trzy części. Na talerzu ułożyć pierwszy kawałek ciasta i nałożyć 2 łyżki serka. Ułożyć maliny ( jeśli są duże tak jak moje warto je przekroić na pół). Przykryć drugim kawałkiem i znów go przełożyć serkiem i owocami. Nałożyć ostatni kawałek ciasta i zrobić mały kleks z serka i udekorować maliną. Warto na godzinę wstawić do lodówki, aby smaki się połączyły.
Smacznego!
Komentarze