Otoczaki dunajeckie

0 (0 ocen)

  • 60 min

Lubię próbować nowe przepisy. Są to jarskie kotleciki z białej fasoli. Bardzo sycące.

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto:
    0,5 kg fasoli Jaś
    2 cebule
    2 jajka
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    pieprz, sól , majeranek

    Farsz:
    3 jajka ugotowane na twardo
    250 g pieczarek
    1 cebula
    pieprz, sól

    Dodatkowo:
    bułka tarta
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Otoczaki dunajeckie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto : Fasolę namoczyć na noc. Następnie ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Zmiksować. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Dodać jajka, mąkę ziemniaczaną oraz podsmażoną cebulę. Doprawić do smaku. Wymieszać.
  • 2. Farsz:
    Pieczarki i cebulę obrać, pokroić w kostkę. Podsmażyć na oleju, doprawić. Jajka pokroić w kostkę i wymieszać z pieczarkami i cebulą.
  • 3. Na ręce formować otoczaki i w środek nakładać farsz. Formować kotlety i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na oleju na rumiano.

Porady

Z podanych składników wyszło mi około 20 kotlecików.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować