• Oszukany sernik

    Dodane przez: Maga

  • Zaskakuje wszystkich gości swoim smakiem.Kazdy mysli ze to wysmienity sernik-a caly sekret tkwi ze sera nie ma w nim wcale..Przepis dostałam go od teściowej a ciasto gosci na moim stole bardzo często

  • Składniki

    Ciasto kruche:
    3 szklanki mąki pszennej,250 g margaryny,6 zółtek,2 łyżeczki proszku do pieczenia.
    Masa śmietanowo-kokosowa:
    1200 g śmietany 18%, 1 szklanka cukru,200 g wiórek kokosowych,6 białek,2 opakowania budyniu śmietankowego,1 opakowanie cukru waniliowego
    Poza tym :
    Tłuszcz do smarowania blachy,papier do pieczenia

  • Sposób przygotowania

    1.

    Ciasto kruche: Z podanych składników zagnieść ciasto,podzielic na 2 części.Jedną zamrozić. Masa śmietanowo-kokosowa: Białka ubić na sztywno.Dodać śmietanę,budyń,wiórki i cukier. Ciasto : 1. Blachę 25x40 cm natłuścic,wyłożyć papierem do pieczenia. 2. Jedną częśc ciasta przełożyć do formy 3. Wyłożyć masę 4. Posypać startym drugim ciastem 5. Piec ok. 30 minut w temperaturze 180*C 6. Udekorowac według uznania

  • Słowa kluczowe (tagi):

    slodkie_zycie, Deser na każda okoliczność
  • 5 komentarzy
    • Paulina1507
      2012-12-16T23:15:14+01:00 Paulina1507
      Brzmi zachęcająco
    • redakcyjna_kucharka
      2012-12-17T08:38:05+01:00 redakcyjna_kucharka
      ciasto jest bez cukru?
    • Maga
      2012-12-17T18:46:55+01:00 Maga
      Jest z cukrem.Dodaje sie go podczas robienia masy śmietanowo-kokosowej ;-)
    • redakcyjna_kucharka
      2012-12-18T09:43:06+01:00 redakcyjna_kucharka
      mnie chodziło o "ciasto", w "masie" widziałam, że jest, pewnie też nie jest za słodkie, pozdrawiam :)
    • Maga
      2012-12-18T12:27:16+01:00 Maga
      Do ciasta kruchego nie dodaje sie cukru.
      Nie jest mdłe od cukru.Kruche ciasto z masa komponuje sie doskonale i taka ilosc cukru w zupelnoscii wystarcza tworzac delikatny lekko słodki smak.Mozna go jesc i jesc i nie zamdli.
      Pozdrawiam

Dodane przez: Maga

Maga 1

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2012-12-16T21:24:11+01:00

681 odwiedzin


Sprawdź książki z tym przepisem