Ostre racuchy kukurydziane

4.5 (144 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Danie jest świetną propozycją na obiad lub kolację.Po kilku racuchach czujemy się nasyceni. Są kolorowe i wyglądają apetycznie

Składniki:

  • ● puszka kukurydzy
    ● 2/3 szklanki mleka
    ● łyżka cukru
    ● pęczek szczypiorku
    ● 4 jajka
    ● 1,5 szklanki mąki pszennej
    ● 2 łyżki masła
    ● sól
    ● pieprz cayenne
    ● olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ostre racuchy kukurydziane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło roztapiamy. Kukurydzę
    osączamy. Szczypiorek
    myjemy i siekamy.
  • 2. Mleko miksujemy z jajkami,
    masłem i cukrem. Wsypujemy
    kolejno mąkę, szczypiorek
    i kukurydzę. Doprawiamy do
    smaku i mieszamy. Racuchy
    smażymy na gorącym oleju
    z obu stron na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować