Ostre parówki w cieście francuskim

5 (165 ocen)

Smakowity kąsek na małe party

Składniki:

  • Na 10 sztuk:

    opakowanie ciasta francuskiego
    10 sztuk parówek
    ketchup
    żółty ser
    pieprz cayenne
Wystaw ocenę:

5 (165 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki

Ostre parówki w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie kroimy na 10 cienkich plastrów. Każdy plaster smarujemy ketchupem i posypujemy startym serem oraz delikatnie pieprzem cayenne.
    Parówki obieramy ze skórek. Na każdym plastrze ciasta kładziemy parówkę, spiralnie ją obwijamy. Zawijamy mocno i dociskamy, tak, aby ciasto się nie rozwinęło. Tak przygotowane parówki kładziemy na blachę i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200°C na termoobiegu około 15 minut.

Porady

Najlepiej smakują na ciepło.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Parówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować