Ostre paluszki drobiowe

0 (0 ocen)

Paluszki drobiowe możemy podać do obiadu lub jako przekąskę z ketchupem czy innym ulubionym sosem. Smacznego :-)

Składniki:

  • Na siedem paluszków

    Pierś z kurczaka bez polędwiczki
    1 jajko surowe kurze
    bułka tarta do panierowania
    olej rzepakowy do smażenia
    Przyprawy wg.uznania
    sól morska,przyprawa do kurczaka,papryka słodka mielona,czosnek granulowany,salsa habanero zielona,olej
    Dodatkowo 7 patyczków drewnianych grillowych

Ostre paluszki drobiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski dodajemy wyżej wymienione przyprawy i dwie łyżki oleju,mieszamy.
  • 2. Pierś kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.
  • 3. Następnie kroimy ją w paski i wkładamy do miseczki.Całość dokładnie mieszamy i wkładamy do lodówki na jedna godzinę.
  • 4. Po upływie tego czasu wyjmujemy mięso i każdy pasek nabijamy na patyczek.
  • 5. Gotowe panierujemy w roztrzepanym jajku a potem w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.Wyjmujemy patyczki i możemy podawać . . .

Porady

Proszę nie przesadzić z zieloną salsą habanero bo jest mega ostra.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy