Oscypek z konfiturą wiśniową i orzechami

0 (0 ocen)

  • 5 min

Pyszna podhalańska przystawka po mojej małej modyfikacji. Zamiast tradycyjnej żurawiny polecam konfiturę wiśniową i orzechy włoskie.

  • 5 min

Składniki:

  • Duzy oscypek
    gęsta konfitura wiśniowa (najlepiej domowa)
    orzechy włoskie

Oscypek z konfiturą wiśniową i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oscypka kroimy na plastry o grubości 1 cm. Rozgrzewamy patelnię (najlepiej grillową) bez tłuszczu. Grillujemy z obu stron po kilka minut tak aby ser był miękki ale nie przesuszony. Na każdym kawałku oscypka nakładamy łyżeczkę konfitury wiśniowej i połówkę orzecha włoskiego. Zjadamy na ciepło.

Komentarze

Podobne przepisy