Oscypek w miodzie z pomarańczą

4.5 (156 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Połączenie smaków jest zaskakujące.

Składniki:

  • duży oscypek w kształcie rolady
    po kilka łyżek mąki i bułki tartej
    kilka łyżeczek miodu
    pomarańcza
    masło do smażenia
    melisa do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Oscypek w miodzie z pomarańczą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Miód lekko podgrzewamy (jeśli jest scukrzony, roztapiamy). Oscypka kroimy w ok. 6-mm plastry. Obtaczamy w mące, zanurzamy w miodzie, a następnie z obu stron obficie posypujemy bułką. Rumienimy na maśle. Studzimy.
  • 2. Pomarańczę obieramy i kroimy w ok. 1-cm plastry. Układamy na przemian z oscypkiem. Dekorujemy melisą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Miód Oscypek Pomarańcze

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować