Ciastka z dżemem

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

Smak dzieciństwa

  • 3 godz.

Składniki:

  • Ciasto:
    60 dag mąki
    25 dag cukru
    30 dag margaryny
    2 jajka
    2 łyżeczki proszku do pieczenia

    Dżem jaki kto woli.

Ciastka z dżemem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wałkowanie ciasta 1. Z podanych zagnieść gładki ciasto i schłodzić około 1 godziny.Po schłodzeniu wałkować(lekko podsypując mąką) ciasto partiami i wykrawać ciasta w jednym robić dziurkę drugie zostawiać nie wycięte.Piec w piekarniku na złoty kolor.Po upieczeniu na okrągłe ciasto kłaść dżem i sklejać ciastkiem z dziurką.Ciastka najlepiej smakują na trzeci dzień po przełożeniu.
  • Gotowe do pieczenia 2. Gotowe do pieczenia
  • Gotowe do pieczenia 3. Gotowe do pieczenia
  • Już gotowe do zjedzenia :) 4. Już gotowe do zjedzenia

Porady

Ja w tym roku do części ciasta dodałam przyprawę do piernika,cynamon i kakao.Wyszły lekko korzenne i przekładać je będę dżemem pomarańczowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy