Orzechy w miodzie.

4.47 (157 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Średni

Orzechy w miodzie znajdziesz w każdej spiżarni rosyjskiej gospodyni.To wyśmienity i energetyzujący deser, jak i wykwintny dodatek do innych potraw. Pomysł i przepis przywieziony z Rosji.

  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • - orzechy włoskie, podprażone na patelni (garść): 30 dekagramów
    - miód płynny: 0.5 litra
Wystaw ocenę:

4.47 (157 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Orzechy w miodzie. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Orzechy włoskie kupujemy w całości, to daje gwarancje świeżości produktu. Pozbywamy się skorupek i delikatnie wyjmujemy, najlepiej połówki. Krótko prażymy orzechy ( ok. 5 minut ) na gorącej, suchej patelnii. Gorące wrzucamy do słoika i zalewamy miodem. Zakręcamy i pozostawiamy na kilka dni aby smaki się wymieszały.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Rosyjska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować