Orzechowy pstrąg z pyszna salsą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rybę obrać ze skóry,umyć osuszyć,usunąć ości i przekroić na pół,posolić/odstawić.
2.Orzeszki obrać z łupinek i za pomocą wałka do ciasta rozdrobnić,przełożyć do miski.Papryczkę chili drobno posiekać i dodać do orzeszków.Wszystko razem wymieszać. Do miseczki wbić surowe jajo i rozbełtać.Wkładać kawałki ryby do jajka a pózniej panierować w orzeszkach.
3.Smażyć na mocno rozgrzanym oleju z obu stron po 3 minuty i gotowe.
4.Gdy ryba się smaży robimy salsę do ryby. Wszystkie w/w przyprawy i warzywa połaczyć ze sobą w misce , wymieszać i gotowe.
5.Usmażoną rybę wyłożyć na talerz,polać salsą i można podawać np. z ryżem i sałatą.
Smacznego :-)
Porady
Jesli chcemy mieś rybę i salsę bardzo ostrą,to nie wyjmujemy z papryczek chili pestek . . .
Komentarze