Orzechowe półksiężyce

4.5 (174 ocen)

  • Łatwy

Ciastka wspaniałe do kawy. Bardzo kruche i rozpływające się w ustach :)

  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka pszenna: 250 gramów
    - masło: 180 gramów
    - orzechy mielone (włoskie lub laskowe): 100 gramów
    - cukier puder: 80 gramów
    - cukier z prawdziwą wanilią (Kotanyi): 10 gramów
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Kruche ciasto Desery Ciastka

Orzechowe półksiężyce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i wyrobić jednolite ciasto.
  • 2. Formować wałek ok 4cm średnicy
  • 3. Ciąć na plasterki ok 1cm szerokości i formować je w półksiężyce.
  • 4. Wykładać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
  • 5. Piec w rozgrzanym wcześniej piekarniku w temperaturze 170st. przez 10 min.
  • 6. Po wyjęciu odczekać aż trochę przestygną i posypać cukrem pudrem
  • 7. Pozdrawiam Edyto!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować