Orzechowe muffinki z masłem orzechowym

0 (0 ocen)

  • 30 min

Słodko-słone muffinki mmmmmmmmmm pychotka:)

  • 30 min

Składniki:

  • 2 szklanki mąki typ 450
    1 szklanka mielonych orzechów laskowych
    1/2 szklanki cukru trzcinowego
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    3/4 szklanki mleka
    50 ml śmietany 30%
    2 jajka
    100 ml oleju
    2 łyżki+6 łyżeczek masła orzechowego
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki

Orzechowe muffinki z masłem orzechowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wsypać mąkę dodać mielone orzechy oraz cukier trzcinowy. Dodać proszek do pieczenia i wymieszać. W drugiej misce wymieszać mleko ze śmietankę jajkami i olejem. Dodać 2 łyżki masła orzechowego i dokładnie za pomocą trzepaczki wymieszać (początkowo trzeba się przyłożyć aby dobrze wmieszać masło). Mieszankę mokrych składników dodać do suchych i szybko wymieszać. Foremkę silikonową napełnić ciastem. Do każdego "otworu" włożyć po 1 czubatej łyżce ciasta. na ciasto ułożyć po 1 łyżeczce masła orzechowego i przykryć łyżką ciasta. Muffinki wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st i piec je około 22-25 minut. Wyjąć z piekarnika,lekko przestudzić. Wyjąć z foremek i pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować