Orzechowe ciasteczka

0 (0 ocen)

Maślane kruche ciasteczko, słodki krem i przepyszny orzech. Z tej porcji wyszło mi około 30 ciasteczek, bardzo polecam!

Składniki:

  • 150g mąki pszennej
    80g masła
    Żółtko
    Łyżka cukru pudru
    0,5 łyżeczki proszku do pieczenia

    Masa krówkowa o smaku orzechowym
    Orzechy włoskie

Orzechowe ciasteczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Orzechowe 1. Mąkę wymieszać z proszkiem i cukrem pudrem, przesiać na stolnicę, posiekać z masłem i żółtkiem. Zagnieść ciasto, rozwałkować i wykrawać foremką kółka.
    Ciasteczka układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, piec w 180' przez 10 minut ( powinny się lekko zarumienić ).

    Na zimne ciasteczka nakładać masę krówkową, a na masę orzechy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy