Ormiańska

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Gayane i Krzysztof Nowakowie z dziećmi zaprosili nas do Krynic pod Białymstokiem na oryginalne sałatki.

Składniki:

  • ● bakłażan
    ● czerwona i zielona papryka
    ● ogórek
    ● pomidor
    ● cebula
    ● 2 łyżki octu winnego
    ● olej
    ● sól
    ● 2 ząbki czosnku
    ● łyżka posiekanego koperku

Ormiańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bakłażana obieramy, kroimy
    w paski i smażymy na
    oleju. Papryki i cebulę kroimy
    w paski i smażymy oddzielnie.
    Usmażone warzywa mieszamy.
    Dodajemy sól, przeciśnięty
    przez praskę czosnek,
    koperek i ocet. Mieszamy.
  • 2. Ogórka i pomidora kroimy,
    dodajemy do sałatki. Mieszamy.
    Podajemy z frytkami

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2011

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (195 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Sałatka ormiańska

4.5 (143 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Ormiańska sałatka