Orkiszowe tartaletki z zielonym nadzieniem

0 (0 ocen)

Polecam każdemu to zdrowe i pełne witamin, przepyszne danie:)

Składniki:

  • Ciasto:

    200 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej
    100 g margaryny
    2 jajka
    szczypta soli


    Nadzienie:

    100 ml śmietany 12 %
    2 jajka
    50 g ugotowanych brokułów
    50 g sera feta
    2 łyżki zielonego tabasco
    szczypta pieprzu
    zielona papryka
    zielona papryczka chilli
    cukinia
    por
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tarty Tartaletki

Orkiszowe tartaletki z zielonym nadzieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę siekamy z margaryną po czym dodajemy jajka. Zagniatamy na jednolite ciasto i wkładamy do zamrażarki na około 8 minut. Foremki na tartaletki smarujemy margaryną i wykładamy schłodzonym ciastem Nakłuwamy w kilku miejscach widelcem aby równo rosło i pieczemy w 180 stopniach przez około 8 minut.
  • 2. W tym czasie śmietanę, jajka, tabasco, fetę i lekko osączone z wody brokuły miksujemy. Pora, cukinię, paprykę i papryczkę. kroimy w plasterki. Na podpieczone ciasto układamy posiekanego pora, zalewamy sosem brokułowo serowym a na wierzch układamy po plasterku cukinii i papryki. Posypujemy posiekaną papryczką chili i z powrotem wkładamy do piekarnika. Pieczemy około 40 minut aż sos się zetnie.
  • Orkiszowe tartaletki z zielonym nadzieniem 3. Wedle uznania możemy podać posypane pokruszonymi kawałeczkami fety. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Chili Cukinia Por Tabasco Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować