Orkiszowe tartaletki z zielonym nadzieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę siekamy z margaryną po czym dodajemy jajka. Zagniatamy na jednolite ciasto i wkładamy do zamrażarki na około 8 minut. Foremki na tartaletki smarujemy margaryną i wykładamy schłodzonym ciastem Nakłuwamy w kilku miejscach widelcem aby równo rosło i pieczemy w 180 stopniach przez około 8 minut.
2.W tym czasie śmietanę, jajka, tabasco, fetę i lekko osączone z wody brokuły miksujemy. Pora, cukinię, paprykę i papryczkę. kroimy w plasterki. Na podpieczone ciasto układamy posiekanego pora, zalewamy sosem brokułowo serowym a na wierzch układamy po plasterku cukinii i papryki. Posypujemy posiekaną papryczką chili i z powrotem wkładamy do piekarnika. Pieczemy około 40 minut aż sos się zetnie.
3.Wedle uznania możemy podać posypane pokruszonymi kawałeczkami fety. Smacznego :)
Komentarze