Orientalny gulasz z ryżem

0 (0 ocen)

Aromatyczny gulasz z orientalnym smaczkiem

Składniki:

  • biodrówka 1/2 kg
    pieczarki 30 dkg
    papryka czerwona 1/2 szt
    grzyby mun 1 garść
    cebula 1 szt
    czosnek 3 ząbki
    sos chili-czosnkowy 1 łyżka
    sos sojowy jasny 3 łyżki
    ocet ryżowy 2 łyżki
    sos do dań z woka 3 łyżki
    przyprawa orientalna 1 łyżka
    mielona trawa cytrynowa 1/2 łyżki
    mąka ziemniaczana 1/2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Orientalny gulasz z ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso w przyprawach 1. Z biodrówki wyciąć kość i mięso pokroić w kostkę. Dodać sosy i przyprawy i wymieszać.
  • duszenie 2. W rondlu zeszklić pokrojoną w piórka cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać mięso, podsmażyć, zalać wrzątkiem, dusić do miękkości mięsa.
  • z warzywami 3. Pieczarki pokroić w plastry, paprykę w paski, grzyby mun namoczyć i też pokroić w paski. Warzywa dodać do mięsa.
  • gotowe :) 4. Mięso w warzywami dusić jeszcze 20 minut. Mąkę ziemniaczaną rozmieszać w 1/2 szklanki wody, dodać do mięsa, wymieszać i gotować 2 minuty. Podawać z ryżem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby mun Mięso Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Azjatycka Orientalna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować