Orientalne kotlety rybne

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Większość czasu spędzam z dzieckiem.Moją pasją jest kuchnia żydowska i orientalna

Składniki:

  • ● 1 kg filetów rybnych, np. z tilapii
    ● 2 marchewki
    ● 5 dużych ziemniaków
    ● pietruszka
    ● 25 dag szpinaku
    ● por
    ● sok z 1/2
    cytryny
    ● po 1/2 łyżeczki tymianku, ziół prowansalskich, curry
    ● sól
    ● pieprz
    ● 4 łyżki sosu sojowego
    ● 3 jajka
    ● bułka tarta
    ● oliwa
    ● puszka ananasów

Orientalne kotlety rybne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oczyszczone ryby gotujemy
    w osolonej wodzie, wyjmujemy.
    Warzywa obieramy
    i myjemy. Ziemniaki gotujemy
    w wywarze. Pokrojone marchewki,
    pietruszkę, szpinak
    i pora podsmażamy na oliwie.
    Doprawiamy, dodajemy jajko,
    sok z cytryny i sos sojowy.
  • 2. Ziemniaki i ryby miksujemy
    z warzywami. Formujemy
    kot lety. Obtaczamy najpierw
    w buł ce, a następnie
    w dwóch rozkłóconych jajkach.
    Smażymy na złoto. Podajemy
    z plastrami ananasa

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2010

Komentarze

Podobne przepisy