Orientalna wieprzowina z warzywami

0 (0 ocen)

  • 45 min

Inspiracją dania była wizyta chińskiej restauracji, a także moje zamiłowanie do orientalnych potraw.

  • 45 min

Składniki:

  • Schab wieprzowy - 150 g
    Ryż biały - 50 g
    Miód - łyżeczka
    Syrop klonowy - łyżeczka
    Curry - łyżeczka
    Oliwa z oliwek - 2 łyżeczki
    Sos sojowy - 2 łyżki
    Bukiet warzyw - 100 g
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Curry Dania główne

Orientalna wieprzowina z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab kroimy na paseczki, marynujemy w sosie sojowym, oliwie z oliwek, miodzie i syropie klonowym przez około 30 min.
  • 2. W międzyczasie wsypujemy ryż i curry do garnka zalewamy gorącą wodą, gotujemy. To samo robimy z warzywami, tylko zamiast curry dodajemy sól do smaku, lub jak kto woli gotujemy bez.
  • 3. Smażymy mięso na patelni teflonowej, bądź ceramicznej - bez użycia tłuszczu. Mięso osuszamy lekko w ręczniku papierowym, a sos który wydzielił się z mięsa zostawiamy. Po ugotowaniu ryżu przesmażamy na nim przez 2 minuty ryż.

Porady

Schab aby był bardziej miękki możemy rozbić go delikatnie pięścią.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Warzywa Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Orientalna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować