Orfeusz z masą serową

4.5 (170 ocen)

  • 30 min

Wyśmienite ciasto, a do tego łatwe i szybkie w wykonaniu

  • 30 min

Składniki:

  • CIASTO:
    2,5 szklanki mąki pszennej
    3 żółtka
    kostka margaryny
    3/4 szklanki cukru pudru
    2 łyżki kwaśnej śmietany
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    MASA:
    50-60 dag białego sera wiejskiego
    3/4 szklanki cukru pudru
    100 ml jogurtu naturalnego
    6 dag masła
    DODATKOWO:
    2 galaretki truskawkowe
    100g rodzynek
    50g żurawiny
    100 g wiórek kokosowych
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Orfeusz z masą serową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto 1. 1. Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto. Pieczemy ok 45 min na zloty kolor. Studzimy. Posypujemy rodzynkami i żurawiną.
    2.Galaretki rozpuszczamy wg przepisu na opakowaniu. Tężejące wykładamy na ciasto. Chłodzimy.
    3.Biały ser, cukier, jogurt i masło ucieramy blenderem na jednolitą masę. Wykładamy na galaretki. Posypujemy wiórkami kokosowymi. Odstawiamy w chłodne miejsce na kilka godzin żeby stężało.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować