Opieńki duszone w śmietanie z makaronem

4.51 (168 ocen)

  • 30 min

Jesienne grzybki na topie

  • 30 min

Składniki:

  • 700 g świeżych opieniek
    200 ml śmietany
    1 jajko
    1 łyżka masła
    pół cebuli
    sól
    pieprz
    majeranek
    oregano

Wystaw ocenę:

4.51 (168 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Opieńki duszone w śmietanie z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby dobrze oczyścić i umyć w kilku wodach.
    Masło roztopić na patelni, przyrumienić drobno posiekaną cebulę, dodać grzyby i smażyć aż odparują , śmietanę wymieszać z jajkiem i dodać do grzybów, Chwilę pogotować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować