Opiekańce - ryby w zalewie octowej

4.5 (198 ocen)

  • 60 min

Jak przystało na córkę wędkarza, ryby wprost uwielbiam! Przedstawiam przepis na ryby o wyrazistym smaku w zalewie octowej.

  • 60 min

Składniki:

  • Małe ryby (najlepiej płocie lub karasie)
    Sól
    Mąka
    Olej
    Ocet
    Ziele angielskie
    Liście laurowe
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Ryba

Opiekańce - ryby w zalewie octowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybki czyścimy i myjemy, solimy. Obtaczamy w mące( bez jajka!) i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. W garnku zagotowujemy wodę z octem ( w proporcji 3 szklanki wody i 1 octu) zielem angielskim i listkami laurowymi. Gorącą mieszanką zalewamy poukładane w słoikach ryby i zakręcamy.Po 7 dniach możemy już się zajadać naszymi opiekańcami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować