Opiekana ryba w zalewie

4.5 (142 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Wychowuję 2 córeczki. Przepis mam od cioci.

Składniki:

  • ● 1 kg filetów, np. z pangi
    ● mały słoik koncentratu pomidorowego
    ● 4 średnie cebule
    ● mąka do obtoczenia
    ● olej do smażenia
    Zalewa:
    ● 1,5 szkl. wody
    ● 5 ziaren ziela angielskiego
    ● 8 liści laurowych
    ● 3 łyżki cukru
    ● łyżka soli
    ● 3/4 szkl. octu
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Opiekana ryba w zalewie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety rybne myjemy i osuszamy
    papierowym ręcznikiem.
    Obtaczamy w mące. Na
    patelni rozgrzewamy olej
    i smażymy filety. Odstawiamy
    do wystygnięcia
  • 2. Składniki zalewy (bez octu)
    zagotowujemy. Zdejmujemy
    z ognia. Mieszamy z octem.
  • 3. Cebule obieramy i kroimy
    w piórka. Szklimy na rozgrzanym
    oleju. Dodajemy koncentrat
    pomidorowy. Mieszając,
    smażymy 2 minuty. Wlewamy
    zalewę. Gotujemy jeszcze
    3 minuty. Studzimy. Zalewamy
    ryby. Wstawiamy do lodówki
    na 24 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować