Omlet z włoską nutą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gotowanie to moja pasja i sposób na relaks.

Składniki:

  • ● 4 jajka
    ● 2 łyżki mleka
    ● 2 plastry żółtego sera
    ● 2 plastry szynki
    ● 1/2 pomidora
    ● łyżka posiekanego koperku
    ● 1/2 łyżeczki mielonej papryki
    ● oregano
    ● sól, pieprz
    ● suszona bazylia
    ● 2 łyżki oleju
    ● keczup

Omlet z włoską nutą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka rozkłócamy, dodajemy
    przyprawy i mleko. Na
    patelni rozgrzewamy olej,
    wlewamy jajka. Smażymy
    na małym ogniu, aż omlet
    się zezłoci. Pomidora kroimy
    w plastry.
  • 2. Na połowie omletu rozkładamy
    ser, szynkę i pomidory.
    Przykrywamy drugą
    połową i smażymy pod
    przykryciem ok. 2 minut.
    Podajemy z keczupem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_11-2010

Komentarze

Podobne przepisy