Omlet z wątróbką drobiową

5 (148 ocen)

  • 20 min

Zamiast jajecznicy,czasem warto pokusić się o zrobienie pysznego omletu

  • 20 min

Składniki:

  • 3 wątróbki drobiowe
    1 cebulka
    1 łyżka oleju
    3 jajka
    1 łyżka masła
    sól, pieprz
    szczypiorek
Wystaw ocenę:

5 (148 ocen)

Zobacz również:

Wątróbka Jajecznica Przystawki

Omlet z wątróbką drobiową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulkę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju, dodać oczyszczoną i pokrojoną w paski wątróbkę. Chwilę razem smażyć. Doprawić do smaku.
  • 2. Jajka wybić do miski, dodać sól, pieprz i roztrzepać widelcem. Na patelni rozgrzać masło, wylać jajka i usmażyć do ścięcia.
  • 3. Na ścięty omlet położyć wątróbkę, złożyć na pół i przełożyć na talerz. Posypać szczypiorkiem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szczypiorek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować