Omlet z truskawakmi

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszne danie dla łasuchów - aromatyczne truskawki i delikatny omlet.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - truskawki świeże: 300 gramów
    - jajka: 4 sztuki
    - mąka pszenna tortowa: 0.5 szklanki
    - cukier: 2 łyżeczki
    - cukier waniliowy: 4 łyżeczki
    - masło naturalne: 4 łyżki
    - cukier pudeer: 4 łyżeczki
    - sól: 1 szczypta

Omlet z truskawakmi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Truskawki z cukrem waniliowym 1. Truskawki umyć,osuszyć,oczyścić z szypułek i pokroić na połówki,posypać cukrem waniliowym i odstawić.
  • Ciasto na omlet 2. Jajka ubić z cukrem i szczyptą soli,nie przerywając ubijania dodawać mąkę,pod koniec wlać 1łyżkę roztopionego i ostudzonego masła,wymieszać.Na patelni rozgrzać odrobinę masła,wlać porcje ciasta i smażyć na wolnym ogniu,by masło nie ściemniało,podsmażony omlet obrócić na drugą stronę - smażyć na złoty kolor.W ten sposób usmażyć 4omlety,na gorące omlety nakładać truskawki i składać na pół,posypać pudrem i podawać.
    SMACZNEGO!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy