Omlet z parówką i prażoną cebulką

0 (0 ocen)

porcja na 3 osoby

Składniki:

  • 7 jajek
    6 cienkich parówek wieprzowych
    100 topionego serka edamskiego
    6 łyżek prażonej cebulki
    1 płaska łyżka piri piri
    3 szczypty soli
    olej do smażenia

Omlet z parówką i prażoną cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • podsmażone parówki 1. Parówki obrać z foliowej osłonki i pokroić na plasterki.
    Na patelnie wlać jedną łyżkę oleju, wrzucić pokrojone parówki i podsmażyć.
  • omlet sie smaży 2. Do pojemnika blendera wbić umyte jajka, dodać serek i przyprawy czyli sól i piri piri i dokładnie zmiksować.
    Na drugiej patelni rozgrzać olej, wlać porcję jajek, na wierzch posypać porcją parówek i cebulki prażonej.
  • 3. Smażyć na nie za mocnym ogniu i gdy omlet będzie ładnie odchodził od patelni przewrócić delikatnie na drugą stronę i smażyć dosłownie chwilkę.
    Po usmażeniu można dodatkowo polać ketchupem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy