Omlet z oscypkiem i orzechami

0 (0 ocen)

  • 10 min

Omlet to pomysł na zdrowe śniadanie. Polecam bardzo ciekawe połączenie słonego oscypka i orzechów włoskich. Takie śniadanie to rozkosz dla podniebienia

  • 10 min

Składniki:


  • oscypek 150g,
    3 jajka,
    3 łyżki mleka,
    1 łyżka masła,
    3 łyżki orzechów włoskich,
    sól,
    pieprz,
    tymianek

Omlet z oscypkiem i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Omlet z oscypkiem i orzechami 1. Oscypek kroimy w cienkie plastry. Orzechy włoskie siekamy w grube kawałki.
  • Omlet z oscypkiem i orzechami 2. W miseczce roztrzepujemy jajka z mlekiem, doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem.
  • Omlet z oscypkiem i orzechami 3. Na patelni rozpuszczamy masło. Wlewamy masę jajeczną i smażymy na małym ogniu do momentu aż spód się zetnie.
  • Omlet z oscypkiem i orzechami 4. Gdy to nastąpi na omlecie układamy plastry oscypka i posypujemy orzechami. Patelnię przykrywamy o smażymy jeszcze około 2 minut do momentu aż cały omlet się zetnie. Gdy omlet będzie gotowy wyjmujemy go na talerz i podajemy od razu. Smacznego ;)

Porady

Można podać go z dodatkiem ketchupu.

Komentarze

Podobne przepisy