Omlet z kurkami i szparagówką

0 (0 ocen)

Moje dzieci uwielbiają omlety pod każdą postacią.Czas kurek i fasolki rozpoczęty więc warto korzystać.

Składniki:

  • 6-8 strąków fasolki szparagowej
    garść kurek
    1 mała cebulka
    ząbek czosnku
    3 jajka
    2 łyżki mleka
    1 łyżka mąki
    2 łyzki margaryny
    sól, pieprz

Omlet z kurkami i szparagówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Smażenie 1. Kurki czyścimy, jeśli sa duże to kroimy na połówki lub ćwiartki. Fasolke kroimy na 1 cm kawałki, cebulke w kostke. Na patelni (u mnie 22cm) roztapiamy margarynę i wrzucamy grzybki, fasolkę oraz cebulkę, dusimy pod przykryciem aż fasolka będzie miękka.
    Jajka ubijamy ze szczyptą soli, dodajemy mleko, mąkę i mieszamy.
    Gdy fasolka będzie miękka dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawiamy pieprzem, solą, zalewamy ciastem i smażymy na małym ogniu z obydwu stron. Podajemy z sosem czosnkowym lub keczupem.

Porady

Ilość czosnku możemy zwiększyć, w zależności od naszym upodobań.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy