Omlet z farszem ryżowo-drobiowym

0 (0 ocen)

  • 5 min

Okazuje się, że nawet połączenie ryżu z jajkiem okazuje się trafionym w 10tkę smakiem, w sam raz na śniadanie lub męską kolację.

  • 5 min

Składniki:

  • Omlet:

    - 6 jaj

    - 15 g sera żółtego

    -sól, pieprz

    - czubryca zielona

    Farsz:

    - 0,5 szklanki ryżu

    - 0,5 łyżeczki curry

    - 0,5 średniego fileta drobiowego

    - ćwiartka czerwonej papryki

    - przyprawa do kurczaka

    - 1 mała cebula
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Omlet z farszem ryżowo-drobiowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • farsz do omletu 1. Ryż ugotować w szklance wody z dodatkiem soli i curry. Jajka rozbełtać w miseczce, dodać do niego starty ser, sól i pieprz, dokładnie wymieszać.

    Na patelni rozgrzać olej, zeszklić cebulę dodać pokrojonego w małą kostkę kurczaka przyprawić solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Na koniec dodać paprykę pokrojoną w drobniutką kostkę. Dodać ugotowany ryż, połączyć składniki ze sobą. Odstawić na czas przygotowania omletu.

    Na lekko natłuszczonej patelni teflonowej wylewamy zawartość miseczki z rozbełtanymi jajkami z serem. Zmniejszamy ogień, żeby się nie przypalił i czekamy aż nam stężeje. Na jedną część gotowego omletu wykładamy nasz farsz zostawiając wolne miejsce na szerokości ok 1,5 cm od krawędzi, przykrywamy drugą częścią omletu i zapiekamy jeszcze chwilkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować