Omlet po hiszpańsku z koperkiem

0 (0 ocen)

  • 10 min

Dziś zaserwowałam moim milusińskim domownikom omlet po hiszpańsku z koperkiem. Całkiem niezły wyszedł...

  • 10 min

Składniki:

  • - 2 jajka
    - 4 ziemniaki duże
    - 3 białe kiełbaski
    - duzy pomidor
    - sól, pieprz, papryka, pieprz kajeński, oregano
    - koperek
    - oliwa z oliwek

Omlet po hiszpańsku z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • omlet z jajkami 1. Ziemniaki ugotować na półtwardo, obrane i pokrojone w grube plastry. Kiełbaskę pokroić w plastry i podsmażyć na oliwie z oliwek z dodatkiem papryki słodkiej i pieprzu kajeńskiego.
    Pomidora pokroić w plasterki, oprószyćoregano, posolić. Ułożyć składniki w żaroodpornym naczyniu. Zalać roztrzepanymi jajkami.
  • omlet hiszpański 2. Wstawić do nagrzanego piwkarnika na środkowym poziomie. Piec ok. 15 minut, pod koniec przypiec na rumiano. Oprószyć koperkiem.

Porady

Omleta można przyprószyć także serem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy