Omlet owsiany

0 (0 ocen)

  • 10 min

Bardzo puszysty i zdrowy omlet.Możemy go przygotować na śniadanie lub kolację.Jest bardzo syty i lekko słodki.

  • 10 min

Składniki:

  • 2 jajka
    2 łyżki otrębów owsianych
    2 łyżki płatków owsianych
    2 łyżki mleka
    2 łyżeczki cukru
    szczypta soli
    2 łyżki masła do smażenia

Omlet owsiany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Składniki. 1. Do miski wsypać wszystkie składniki.
  • Zmiksowane składniki. 2. Przygotowane składniki dokładnie zmiksować na puszystą masę.
  • 3. Na patelni rozgrzać masło,wlać przygotowaną masę i smażyć omlet.Gdy jest upieczony od spodu zsuwamy na talerz i stroną nie upieczoną dajemy z powrotem na patelnię.
  • Gotowy omlet. 4. Podsmażony z drugiej strony omlet przełożyć na talerz,zwinąć w rulonik i podawać od razu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy