Omlet jajeczno-serowyz małżami

0 (0 ocen)

  • 15 min

Mam sprawdzony przepis na świetne omlety z różnymi dodatkami, tym razem polecam omlet z parmezanem i małżami z koperkiem.

  • 15 min

Składniki:

  • 5 jajek
    3 łyżki parmezanu
    200 g małży
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki masła i łyżka oliwy
    sól, pieprz, papryczki chilli
    koperek
    tymianek


Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Omlet jajeczno-serowyz małżami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Małże rozmrozić i dusić na maśle z ddodatkiem czosnku, przyprawić tymiankiem, solą i pieprzem.
    Na patelni rozpuścić masło z oliwą, wlać masę jajeczno-serową (rozkłócone jajka wymieszane ze startym parmezanem).
    Smażyć, delikatnie mieszając widelcem.
    Gdy omlet się zetnie od spodu, dodać małże i chwilkę smażyć. Omleta ściągnąć na talerz, udekorować koperkiem i papryczkami.
    Podawać na gorąco. Smaczne danie na obiado-kolację dla dwojga.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować