Oliwkowe paluchy z pieczarkami i papryką grilowaną

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 40 min

Smaczna przekąska na spotkanie z przyjaciółmi

  • 40 min

Składniki:

  • - 4 PALUCHY/bułki Z OLIWKAMI (MOŻNA ZASTĄPIĆ NP. 2 BAGIETKAMI)
    - 500 g pieczarek
    - 1 słoiczek grilowanej papryki marynowanej w oleju (kupuję w lidlu)
    - 1 duża cebula
    - 1 opakowanie utartego sera mozzarella
    - sól, pieprz
    - masło- 3 łyżki

Oliwkowe paluchy z pieczarkami i papryką grilowaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki myjemy, kroimy na połówki i następnie na plasterki. To samo robimy z cebulką. Wszystko smażymy razem na maśle. Pod koniec przyprawiamy solą i pieprzem. Pieczarki mieszamy z mozzarellą oraz papryką (odsączoną z oliwy)
  • 2. Z bułek wydrążamy środek, następnie napełniamy je farszem z pieczarek i papryki.
  • 3. Nadziane paluchy zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 st.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2015

Komentarze

Podobne przepisy