okonomiyaki... Japonia (japońskie placki)

4.96 (183 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

kapuściano-porowe placki taki japoński fast food, jeśli spróbujecie to się przekonacie, że są na prawdę przepyszne. To jest wersja podstawowa możecie dodawać wedle uznania warzywa, kurczaka itd

Składniki:

  • 2 szklanki cienko posiekanej kapusty
    1 szklanka umytych i pokrojonych drobno porów
    2/3 szkl mąki pełnoziarnistej
    2 ubite jaja
    oliwa z oliwek, sól
Wystaw ocenę:

4.96 (183 ocen)

Zobacz również:

Placki

Okonomiyaki... japonia (japońskie placki) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę, pory, mąkę i sól łączymy w dużej misie. Dolewamy ubite jaja i dokładnie mieszamy.
  • 2. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wykładamy kapuścianą mieszankę, spłaszczamy drewnianą szpatułką.
  • 3. Po 4-5 minutach placek odwracamy dodając w razie potrzeby nieco oliwy na patelnię.
  • 4. Smażymy jeszcze 4-5 minut. Przed podaniem możemy posypać szczypiorkiem, gęstym jogurtem, bądź sosem pomidorowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Por Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_02-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować