Okoń w papirusie z nutką tymianku

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Okoń w papirusie z aromatem czosnkowo -tymiankowym

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • - okoń: 1 sztuka
    - granat/mały: 0.5 sztuki
    - papirus Winiary o smaku czosnku i ziół: 2 sztuki
    - tymianek świeży - listki: 1 sztuka

Okoń w papirusie z nutką tymianku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Okonia wybieramy mniejszego wtedy szybciej się upiecze . Myjemy patroszymy i osuszamy . Do brzuszka kładziemy kawałek tymianku .
  • 2. Zawijamy w papirus Winiary ja wybrałam ziołowo-czosnkowy . Smażymy na patelni. Podczas smażenia przyciskamy rybę łopatką ,żeby się dosmażyła . Większą rybę będziemy musieli dopiec w piekarniku . Upieczona rybę posypujemy kulkami granatu i podajemy .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy