Okoń morski z makaronem szpinakowym

0 (0 ocen)

Jak się znudzi ryba z frytkami to zawsze można ja podać z makaronem, na przykład szpinakowym :)

Składniki:

  • 2 okonie morskie, wypatroszone i oczyszczone
    4 gałązki tymianku cytrynowego
    szczypta chili
    1 łyżeczka grubej soli cytrynowej morskiej
    sol zwykła jodowana
    pieprz
    sok z jednej malej limonki
    oliwa z oliwek
    3 łyżki drobno startego parmezanu
    2 łyżki drobno posiekanej kolendry
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    1 opakowanie makaronu szpinakowego Trottole (400 g )
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Okoń morski z makaronem szpinakowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • makaron 1. Makaron ugotować według zaleceń producenta, odcedzić.
  • ryby 2. Ryby umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Naczynie żaroodporne skropić oliwą z oliwek. Każdą rybę natrzeć solą jodowaną, pieprzem, chili, skropić obficie i natrzeć sokiem z limonki, Pozostawić odrobinę soku do makaronu. Do środka każdej ryby włożyć gałązkę tymianku cytrynowego a całość posypać jeszcze solą cytrynową i na wierzchu położyć po gałązce tymianku.
    Naczynie przykryć folią spożywczą i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 C i piec rybę przez około 25 - 30 min, przed samym końcem ściągnąć folię, posypać ryby 1 łyżką parmezanu i zapiec by ryby się ładnie zrumieniły.
  • makaron 3. Potrzebna do obiadu ilość makaronu przełożyć do rondla, dolać 1 łyżkę oliwy, zagrzać na małym ogniu. Dodać parmezan, sok z limonki, jogurt naturalny oraz kolendrę. Całość delikatnie wymieszać.
  • ryba z makaronem 4. Tak przygotowany makaron podać z rybami :)
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Okoń Ryby Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować