Rewelacyjny chłodnik pachnący świeżym koperkiem na bazie zielonego ogórka, szczypiorku, rzodkiewek połączonych zsiadłym mlekiem i jogurtem naturalnym, podany z jajkiem na twardo to świetna propozycja letniej, chłodzącej zupy na gorące dni.
Ogórkowo - rzodkiewkowy chłodnik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Obrane ogórki, rzodkiewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach
szczypiorek drobno posiekać.
2.Jogurt wymieszać ze zsiadłym mlekiem i śmietaną. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, ogórki, rzodkiewkę, szczypiorek i koperek. Całość dokładnie wymieszać, dodać oliwę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Wstawić do lodówki na około 30minut.
3.Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w ćwiartki.
Komentarze